Näitä lähtökohtia noudattamalla pääsee jo pitkälle suoliston kuntoon saamisessa:
- LUONNOLLINEN RAVINTO: Teollisesti käsiteltyjen ruokien vähentäminen (valmisruuat, säilykkeet, pastat, valkoinen leipä, kovetetut margariinit...) ja tuoreena syötävän luonnollisen ruuan lisääminen (vihannekset ja juurekset, marjat, hedelmät, kokojyvätuotteet...)
- SOKERIN JA VALKOJAUHOTUOTTEIDEN VÄHENTÄMINEN: Nämä häiritsevät aineenvaihduntaa, ruokkivat haitallisia hiivasoluja, lisää haitallisten bakteerien kasvua paksusuolessa, kuluttaa elimistön vitamiineja ja kivennäisaineita, edistää rasvan ja kolesterolin kertymistä elimistöön, aiheuttaa verensokerin heittelyä...
- RASVOJEN KÄYTÖN VÄHENTÄMINEN: Runsas rasva alentaa vastustuskykyä, heikentää solujen aineenvaihduntaa, lisää veren rasvoittumista.. Parhaita rasvoja ovat voi ja kylmäpuristetut kasvisöljyt.
- ELÄINVALKUISEN VÄHENTÄMINEN: Lihan, kalan, kananmunien, juustojen, maidon ja hapanmaitotuotteiden kulutuksen vähentäminen, koska elimistölle ei ole mitään hyötyä ylimääräisestä valkuaisesta. Liika eläinvalkuiainen lisää paksusuolen haitallisten bakteerien määrää, jotka synnyttävät haitallisia toksiineja -> maksa ja munuaiset rasittuu, hyödylliset maitohappobakteerit tuhoutuu, immuunipuolustusjärjestelmä heikkenee...
- RUOKA-AINEIDEN OIKEA YHDISTELY: Valkuaiskeskeisiä (kts. kohta 4.) ja tärkkelyskeskeisiä (viljat, peruna, banaani..) ruoka-aineita ei tulisi syödä samalla aterialla, koska ne sopivat huonosti yhteen aiheuttaen ruuan sulamattomuutta.
- HAPPO-EMÄSTASAPAINON PARANTAMINEN: Suositaan emäksisiä ja neutraaleja ruoka-aineita.
- PITKÄT ATERIAVÄLIT JA VÄLIPALOJEN VÄLTTÄMINEN: Välipalat hidastaa edellisen aterian sulamista jopa 6-9 tunnilla! Okei, tä kohta sotii pahasti vastaan niitä yleisiä "syö säännöllisesti 5 kertaa päivässä" ohjeita, mutta ilmeisesti edesauttaa.. Verensokerin pitäis säilyä normaalina pitkien ateriavälien yli, jos pääaterioilla käytetään "täysiarvoisia ruoka-aineita".
- HUOLELLINEN PURESKELU: Välttämätön esikäsittely ruuan sulamiselle, säästää haiman kapasiteettia.
- RUNSAS VEDENJUONTI: 3 litraa/päivä (puolet ruokien mukana), mieluiten tyhjään vatsaan aamulla ja aterioiden välillä.
No mitä mä sitten tuun syömään ja milloin?!? Siitä lisää next time...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti