torstai 21. marraskuuta 2013

LÄHTÖKOHDAT

Yleiskunnon ja vastustuskyvyn kannalta on tärkeetä noudattaa terveellistä ruokavalioa, joka on myös välttämätön lähtökohta laajalle ulottuvan häiriön korjaamiseksi eli hiivasyndroomasta eroon pääsemiselle.
Näitä lähtökohtia noudattamalla pääsee jo pitkälle suoliston kuntoon saamisessa:

  1. LUONNOLLINEN RAVINTO: Teollisesti käsiteltyjen ruokien vähentäminen (valmisruuat, säilykkeet, pastat, valkoinen leipä, kovetetut margariinit...) ja tuoreena syötävän luonnollisen ruuan lisääminen (vihannekset ja juurekset, marjat, hedelmät, kokojyvätuotteet...)
  2. SOKERIN JA VALKOJAUHOTUOTTEIDEN VÄHENTÄMINEN: Nämä häiritsevät aineenvaihduntaa, ruokkivat haitallisia hiivasoluja, lisää haitallisten bakteerien kasvua paksusuolessa, kuluttaa elimistön vitamiineja ja kivennäisaineita, edistää rasvan ja kolesterolin kertymistä elimistöön, aiheuttaa verensokerin heittelyä...
  3. RASVOJEN KÄYTÖN VÄHENTÄMINEN: Runsas rasva alentaa vastustuskykyä, heikentää solujen aineenvaihduntaa, lisää veren rasvoittumista.. Parhaita rasvoja ovat voi ja kylmäpuristetut kasvisöljyt.
  4. ELÄINVALKUISEN VÄHENTÄMINEN: Lihan, kalan, kananmunien, juustojen, maidon ja hapanmaitotuotteiden kulutuksen vähentäminen, koska elimistölle ei ole mitään hyötyä ylimääräisestä valkuaisesta. Liika eläinvalkuiainen lisää paksusuolen haitallisten bakteerien määrää, jotka synnyttävät haitallisia toksiineja -> maksa ja munuaiset rasittuu, hyödylliset maitohappobakteerit tuhoutuu, immuunipuolustusjärjestelmä heikkenee...
  5. RUOKA-AINEIDEN OIKEA YHDISTELY: Valkuaiskeskeisiä (kts. kohta 4.) ja tärkkelyskeskeisiä (viljat, peruna, banaani..) ruoka-aineita ei tulisi syödä samalla aterialla, koska ne sopivat huonosti yhteen aiheuttaen ruuan sulamattomuutta.
  6. HAPPO-EMÄSTASAPAINON PARANTAMINEN: Suositaan emäksisiä ja neutraaleja ruoka-aineita.
  7. PITKÄT ATERIAVÄLIT JA VÄLIPALOJEN VÄLTTÄMINEN: Välipalat hidastaa edellisen aterian sulamista jopa 6-9 tunnilla! Okei, tä kohta sotii pahasti vastaan niitä yleisiä "syö säännöllisesti 5 kertaa päivässä" ohjeita, mutta ilmeisesti edesauttaa.. Verensokerin pitäis säilyä normaalina pitkien ateriavälien yli, jos pääaterioilla käytetään "täysiarvoisia ruoka-aineita".
  8. HUOLELLINEN PURESKELU: Välttämätön esikäsittely ruuan sulamiselle, säästää haiman kapasiteettia.
  9. RUNSAS VEDENJUONTI: 3 litraa/päivä (puolet ruokien mukana), mieluiten tyhjään vatsaan aamulla ja aterioiden välillä.


No mitä mä sitten tuun syömään ja milloin?!? Siitä lisää next time...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti