torstai 8. toukokuuta 2014

Vanhoja ja uusia herkkuja!

Olo on edelleen mitä parhain ja iho senkun paranee vaan!! Uskallan jo sanoa ääneen, että oon oikeesti selättänyt hiivasyndrooman, ainakin mä oon nyt tän taistelun hallitseva osapuoli. 
En todellakaan kaipaa mitään ruokia "entisestä elämästä", en vehnäleipiä, makeisia, sokerimehuja ym.ym. Kaikesta mitä tällä hetkellä syön nautin täysillä ja ruokailuhetkistä on tullut mukavia, eikä se piinaava "koska tällä kertaa turpoaa vatsa" -ajatus pilaa makunautintoja. Tietenkin on edelleen pieni pelko kaiken hallinnan menettämisestä samalla kun laajennan ruokavaliota ja kokkailen uusia juttuja. Pienikin oireilu saa paniikin iskemään ja laittaa miettimään mitäköhän tein nyt väärin, koska mitään en toivo yhtä paljon kuin että saisin elää oireettomana mahdollisimman pitkään ja nauttia muiden kanssa mm. tulevasta kesästä.

Mun jokapäiväinen herkkuhetki on ehdottomasti se, kun syön kerran päivässä jälkkäriksi hedelmän! Jestas että hedelmät on hyviä ja makeita, banaani on ehdoton suosikki. Banaanista oonkin valmistanut lähiaikoina maukkaita jälkkäreitä, kuten muffineja ja banaanilettuja.


  • BANAANIMUFFINIT: munia, banaania, kanelia, kardemummaa, aitoa vaniljaa, (suklaamuffineissa makeuttamatonta kaakaojauhetta), maustamatonta kanaa. Kaikki tehosekoittimessa sekaisin ja vuokiin. Kana antaa muffineille vähän sellasta koostumusta, vaikka kuulostaa hassulta ainesosalta :D
  • BANAANILETUT: banaania ja munia sekaisin ja paistetaan pannulla voissa, nam!
  • TATTARIPIZZA: pizzapohja tattarijauhoista (+maitoa/vettä, öljyä, leivinjauhetta ja suolaa), täytteenä jauhelihaa, tomaattipyreetä, tomaatteja ja mozzarella juustoa. Itelleni laitoin juustoa ihan vähän sitomaan täytteitä, mutta muuten en juustoa vielä uskalla syödä. (Oikea alakulma ;))
  • SUKLAAKAHVI: Kahvia ja sekaan makeuttamatonta kaakaojauhetta ja makeutusaineeksi steviaa.
  • SIEMENLEIPÄ: Erilaisia siemeniä (auringonkukka, pellava, kurpitsa...) ja manteleita ja pähkinöitä murskaksi ja hienoksi jauheeksi, sekaan munia ja voita/öljyä ja uuniin leipävuokaan tunniksi. Valmiista leivästä kun leikkaa ohuita siivuja ja päälle vähän voita kurkkua ja paprikaa niin namnamnam!
  • TOMAATTIPASTA: Gluteenitonta pastaa, tomattimurskaa, mausteita...
  • AVOKADOPASTA: Gluteenitonta pastaa, avokadoa, öljyä, sitruunaa, pippuria... 
  • KANA-KOOKOSWOKKI: Miedosti suolattua kanaa, kookosöljyä, mausteita, papuja, kaalia, paprikaa, kesäkurpitsaa, porkkanaa. Kaikki pannulla sekaisin. 
  • TATTARI- JA KAURAPUURO: Tattarihiutaleista ja gluteenittomista luomukaurahiutaleista mikrossa, sekaan puolukoita!


Syön nykyisin myös hiivatonta ruisleipää, jossa on 100% täysjyväruisjauhoja. Perunaa tai riisiä en ole vielä ruokavalioon ottanut, enkä tietenkään mitään eineksiä, valmiita kastikkeita, ketsuppia... Vaikka pastaa saakin gluteenittomana, sitäkin syön mahdollisimman harvoin ja lähinnä silloin kun tekee mieli herkutella. Muuten koen syöväni ihan normaalisti en sitten tiiä miltä muiden näkökulmasta näyttää :D Sokeri, vehnä ja hiiva pysyy ehdottomasti poissa! Kaikki täytyy valmistaa kyllä itse, koska kaikesta löytyy kolmea edellämainittua ja se on ainoa asia mikä ärsyttää kun ei voi esim ulkona syödä juuri mitään vaan täytyy aina mennä omilla eväillä. Hyvä olo on kuitenkin sen arvosta ja kyllä ne ravintolaruuatkin vielä koittaa! ;)

4 kommenttia:

  1. Mulla on kanssa menossa nyt vehnätön ja gluteeniton ruokavalio ja sokeria pitäis kans välttää, joten suuri kiitos näistä ohjeista! Välillä ku tuntuu ettei mitään voi syödä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa olla avuksi! Tiedän todellakin ton tunteen ja välillä täytyy käyttää myös mielikuvitusta, ettei aina tarvitsisi syödä samoja ruokia...

      Poista
  2. täälläki hiivasyndroomaa...banaani ei sovi mulle yhtään ja olen kuullu että moni muukin vaivasta kärsivä sitä välttää.

    VastaaPoista
  3. Jep, kaikki on niin yksilöllistä.. Mulle ei tuu banaaneista mitään oireilua mutta esim. muutamakin viinirypäle saa kaiken aivan sekaisin!

    VastaaPoista